Републиканецът Майк Джонсън от щата Луизиана спечели единодушна подкрепа от

...
 Републиканецът Майк Джонсън от щата Луизиана спечели единодушна подкрепа от
Коментари Харесай

Майк Джонсън е новият председател на Камарата на представителите на САЩ

 

Републиканецът Майк Джонсън от щата Луизиана завоюва единомислеща поддръжка от своята партия, с цел да управлява Камарата на представителите или долната камара на Конгреса. Той получи 220 гласа, които бяха задоволителни, с цел да бъде определен за ръководител на камарата. Той стана 56-ят конгресмен, избран  на този пост.

51-годишният Майк Джонсън е правилен съдружник на Доналд Тръмп, той оглави правните старания за анулация на изборите през 2020 година Така се поставя завършек на триседмичната рецесията с избора на ръководител на камарата.

Камарата на представителите е без ръководител, откогато на 3 октомври от тази служба бе отхвърлен Кевин Маккарти, отбелязва " Ройтерс ".

Вчера някогашният президент Доналд Тръмп прикани съпартийците си да се обединят към кандидатурата на Джонсън. Ден по-рано той им сподели да се опълчват на Емър, който е единственият претендент за ръководител досега, дал своя вот за удостоверяването на провалянето на Тръмп на президентските избори през 2020 година от демократа и сегашен президент Джо Байдън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР